Çilek yetiştiriçiliği teknik danışmanlık hizmeti veriyoruz , ziraat mühendisleri bilgi birikim ve deneyimleri güvencesi altında, her türlü tarımsal Teknik ve Tedarik Danışmanlığı vermektedir.
Çilek Bakımı Nasıl Yapılır?
Çilek yetiştiriciliğindeki en önemli noktalardan biri topraktan yabancı otların çıkışının engellenmesidir. Çilek aşırı sulandığında bitkide mantar ve sarılık gibi hastalıklar oluşur. Ayrıca sulama suyunun tuz oranının yüksekliği 5.0 milimosttan fazla ise kullanılmaması gerekir. Dikim işleminden sonra can suyu denilen sulama işlemi gerçekleştirilir.
Yaz dikiminde dikilen çilek fideleri 15 gün boyunca günde 3 kez sulanmalıdır. Bu dönemden sonra çileğin aşırı sulanmaması gerekir. Aşırı sulanan çileklerde mantar ya da sarılık gibi hastalıklar oluşabilir. Damlama sulama yöntemi çilek yetiştiriciliğinde kullanılan en ideal yöntemdir.
Çilek yetiştiriciliğinde gübreleme de önemli bir konudur. Çilek toprağı her ay gübrelenmedir. Çilek bakımında bir diğer önemli nokta ise çilekte çıkan kolların hemen temizlenmesi gerekliliğidir. Temizlenmeyen kollar çilek verimliliğini düşürür.
Çilek bitkisinde hastalıkları önlemek için mutlaka toprak sterilizasyonu veya fumigasyonu yapılmalıdır. Meyveler çıkar çıkmaz çürükleri önlemek amacıyla düzenli bir şekilde mantar ilaçları kullanılmalıdır.
Kırmızı örümcek, yaprak bitleri, danaburnu, kadı lokması gibi zararlılar çileklerin en büyük düşmanıdır. Düzenli olarak yapılan ilaçlama ile bu zararlılardan kurtulmak mümkündür.